Journal 2 – Andra året

ÅR 2 = 2021.

En sak måste jag bli bättre på!
När jag kollat en aktie som jag tänker köpa till ett visst pris – ska jag bli bättre på att hålla fast vid priset och inte ändra det. Detta har jag gjort flera gånger och det har visat sig att jag hade kunnat köpa billigare om jag stod fast vid priset. Det hände senast idag. Visserligen pyttesmå summor (Nelly Group sjönk till 2,800 och jag hade från början satt 2,810 och ändrade till 2,820). Jag kompletterade innehavet. Är lite nyfiken på detta med att shoppa kläder på Internet. (2020-11-10)
* Håll fast vid din första prissättning Birgitta!!!


* Man ska aldrig gå på tips från andra!

Detta har jag varit bra på att hålla. Men! Tre gånger hittills har jag ändå gjort det.
Första gången egentligen inte för det var inte tips att köpa aktien utan en vän som berättade om ett spännande bolag. Jag köpte feb-mars och utvecklingen hittills är runt +70%.
Andra gången – jag frestades av Erik Strand i Rika tillsammans och köpte AuAg Precious Green samt AuAg Silver Bullet på SAVR. Besvikelse dels för att SAVR är fruktansvärt långsamma och håller på beloppen. Det tar lång tid att genomföra investeringen och lång tid att få ut pengarna vid försäljning. Både LYSA och Handelsbanken är mycket snabbare.
AuAgPG gick någorlunda och är nu avslutad medan AuAgSB ligger på minus och ska också avslutas snarast.
Tredje gången – jag gjorde standardfelet! Lyssnade på en väns tips. Just nu – 31,47% sedan introduktionen på börsen 18 juni 2021.
* Jag har nu lärt mig läxan! hoppas jag.


Juli 2021.
Jag har börjat landa i den strategi som är min. Både när det gäller sparandet i fonder och när det gäller ”lekhinken” med aktier. Jag både bygger mina portföljer (långsiktigt) och daghandlar (kortsiktigt) vid sidan om. Jag använder mig av borsdata.se för att hålla koll på olika intressanta aktier. 
Efter 1,5 år är min utveckling på Avanza 66,20% (i år 26,25%) och på Nordnet 107,33% (i år 25,56% OMX 25,51). Jag får betyget VG – Väl Godkänd av mig själv.
Kanske bör jag ta nästa steg i Avanza och passera den courtagefria gränsen 😉


 Jag fortsätter att vara klokt försiktig  ….


Black & White Photo @ Birgitta Rudenius

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s